12 Ocak 2009 Pazartesi

Beyaz Rusya - Beyaz Rusya Hakkında Bilgi - Belarus

Artık E-Bilgim.Blogspot.com olarak size, internetten bizzat araştırdığım ülkeleri ve coğrafyaları tanıtacağım. İlk tanıtacağım ülke, "Beyaz Rusya" evrensel adıyla, Belarus.

İlk önce Beyaz Rusya isminin nerden geldiğini size söylemek isterdim, maalesef o kadar araştırmama rağmen daha kesin bir sonuç bulamadım. Ama çalışmalar devam ediyor bulacağım inş.

Şimdilik, ülkedeki eğitime bakalım. Okuduklarıma ve Belarus'taki kuzenimden öğrendiklerime göre Rusça öğdrenebilmek için bire bir bir ülke. Örneğin; sadece Rusça öğrenebilmek için bir üniversite arıyorsanız, Bellaturca adlı bir firma var. Yurt,okul,uçak bileti,vize,sağlık sigortası,oturum,daire,danışmanlık,transfer bunlar full paket olup, 2008 yılında 2500 $ idi. Şu an da az bir miktarda değişim olmuştur.

Ülke insanları,güvenlik vs nasıl ?

Beyaz Rusya'da geceleri bir bayan güvenilir bir şekilde dışarıya çıkar. Çok az miktarda hırsızlık yaşanır. Ülke halkı biliyor ki; Beyaz Rusya'da, sivil polislerin sayısı, resmi polisler kadardır. Bundan dolayı, pek hırsızlığa, taciz olaylarına rastlanmaz.

Nüfusu bilgileri nelerdir, nasıl bir coğrafyada yaşıyorlar ?

2006'daki sayıma göre, nufusu; 12 milyon. Yani nufus bakımında, bir İstanbul kadar. Dikkatimi çeken bir husus, ülke düm düz. Yani dağlar pek yok. Bundan dolayı, ülkenin görünümü çok hoş.

Eğlence / bar ?

Bu ülkeyi farklı kılan bir diğer konu: Haftanın 7 günü, 24 saatinde barlar açık. Yani ülkemizdeki gibi sadece haftasonu eğlence tarzı yok. Hoş vakit geçirmek istiyorsanız, bire bir !

Ahmet Dursun, E-Bilgim.Blogspot.Com =)

Beyaz Rusya resimleri içinTıklayın
beyaz rusya,beyaz rusya vize,beyaz rusya eğlence,beyaz rusya eğitim,beyaz rusya hakkında bilgi,beyaz rusya hakkında bilgiler,belarus,belarus hakkında bilgiler,

Hiç yorum yok: