10 Ocak 2009 Cumartesi

Ayna Tayvan 3 - izle - 10 Ocak

Ayna yeni bölümü Tayvan ile cumartesi 22.45'te Samanyolu'nda

Ayna Tayvan yolculuğunun son bölümü ile ekrana geliyor.



Gelişmiş ve modern görünümüyle dikkat çeken başkent Taipei’i geride bırakıp bir başka modern şehir Kaohsiung’a gidiyoruz.



Tayvan kültürünü daha yakından tanımak için Kaohsiung yakınlarındaki kültür parkındayız. Çok büyük bir alana kurulan park yerli kabilelerin yaşantılarının tanıtıldığı bir açık hava müzesini andırıyor.



Kısa ama etkileyici hoş geldiniz gösterisinden sonra yerliler Tayvan’ın resmen tanıdığı 14 kabileye ait dansları sırasıyla sunuyorlar.



Tayvan kültüründe önemli yer tutan bir başka unsur da opera. Çekirdekten yetişen genç opera sanatçılarının sunumlarını da Ayna’da seyredebilirsiniz.



Tayvan’ın meşhur sporu Yoyo’yu da bu bölümde tanıyabilirsiniz. Tayvanlılar, hem spor hem de hoş bir oyun olan Yoyo’yu daha çocuk yaştan itibaren öğrenmeye başlıyorlar. Biz de Yoyo’da üst üste şampiyon olmuş bir ilköğretim okulunda yetenekli miniklerin gösterisini ekrana getiriyoruz.



Bu ülkede okullarda hizmetli yok. Sınıfları ve bahçeyi öğretmenleri gözetiminde öğrenciler temizliyorlar. Bu ilginç uygulamayı da yerinde görüntülüyoruz.



Gece ışıklandırmalarıyla bir renk cümbüşünü andıran Kaohsiung caddelerindeyiz. Hayatın temposu hiç düşmüyor bu şehirde. Sevgi Nehri’nde tekne turu yapıyor, açık havada Tayvan’ın meşhur kukla gösterilerini seyrediyor, özel Tayvan çaylarından tadıyoruz.



Son olarak Tayvan’da Türk girişimcilerin açtığı Kıvam Ortaokulu’ndan görüntüler ekrana getiriyoruz

Etiketler: ayna,ayna tayvan,ayna tayvan 3,ayna tayvan 3 izle,ayna tayvan 3. bölüm izle,ayna tayvanda,

Hiç yorum yok: