14 Temmuz 2008 Pazartesi

Isırmayan Timsahlar




Timsahlar;en yırtıcı,en sevimsiz,en güçlü dişleri olan hayvanlardır.Hepsi insanları ısırır,öldürür diye biliriz.Ama bu tezin yanlış olduğunu Ayna adlı belgeselin sunucusu Saim Orhan açıkladı.Dilerseniz biraz detaya inelim.
Isırmayan timsahların bulunduğu yer bir Afrika ülkesi olan Gambia sınırlarındaki nehir.İnsanlara neden bu timsahlar ısırmıyor diye sorarsanız cevapları suyun kutsallığından dolayı olur.Su gerçekten kutsal mı değil mi bilinmez ama bu timsahların ısırmadığı bir gerçek.Bir de Gambia'da beyaz bir timsah görürseniz, çok çocuğunuz olurmuş.İlginc o zaman timsahların ısırmaması suyun azizliğinden olmasa gerek :)
Saim Orhan'ın dediğine göre;
Bu bölgede yasayan nil timsahları o kadar zararsız ki çok yağmur yağdığı zaman küçük gölü temizlemeye gelen köylüler timsahlarla iç içe gölün içinde dolaşıyorlar. Yağmur sularının taşıdığı pislikleri elleriyle kıyıya çeken köylülere su ana kadar hiç bir timsah dokunmamış. Köylülerle çok güzel arkadaşlık örneği sergileyen timsahlar adeta tarihte yaşananları yalanlarcasına davranıyorlar.İşte böyle :)
Bir de Gambia'da beyaz bir timsah görürseniz, çok çocuğunuz olurmuş.İlginc o zaman timsahların ısırmaması suyun azizliğinden olmasa gerek :)

Hiç yorum yok: