30 Temmuz 2008 Çarşamba

Buyuk Ada,Buyuk Ada Vapuru


Büyük adaya gitmek istiyorsanız sabah 11 vapuruna binmek zorundasınız.Eviniz Aksaray'a yakınsa 10.30 gibi çıkabilirsiniz yola.Eğer arabanız varsa 32 YTL ye otoparka park ediyorsunuz.2 çeşit vapur var birisi 2.5 YTL ye 2 saatte gidiyor,diğeri 7 YTL ye 1 saatte gidiyor ikisinden birisini tercih ediyorsunuz.
Adaya doğru yol alırken 3 tane adayı geçiyorsunuz(adlarını hatırlamıyorum) son durak olarak geliyorsunuz Büyük Ada'. Öncelikle aşağı tarafa giderseniz faytonlara ya da bisikletlere binebilirsiniz.Etraf yabancı kaynadığından pek sıra bulamazsınız faytonlara.Eğer fayton ya da bisiklete binmeyi tercih etmiyorsanız,2 kilometre yolu göze almalısınız,zira maalesef 2 kere gidip geldiğimden 4 km gittim :)Yolda full fayton ve bisiklet var.Pek yola çıkamıyorsunuz,çünkü atların kişnemesini duymak zorunda kalıyor,ve ezilme tehlikesiyle burun buruna geliyorsunuz :) Neyse orda ya bir restoranta gidiyor,ya da kendin pişir kendin ye hesabı piknik yapıyorsunuz.
Daha sonra plajlar var oraya gidebiliyorsunuz,fakat su BERBAT! Neyse bugünlük bu kadar yeter diyorsanız saat 6.35 te vapur var ona binip eve gidiyorsuz...

Hiç yorum yok: