24 Temmuz 2008 Perşembe

Domuz eti neden haramdır?


Hep merak etmişimdir İslam'da neden domuz etinin haram olduğunu.Bugünlerde aklıma geldi yine bir araştirim dedim ve neden zararlı olduğunu öğrendim,siz de öğrenin :)

Öncelikle Domuz aç kaldığı zaman kendi pisliğini yiyen tek hayvanmış.Arı da kendi pisliğini yer diye aklımdan geçiyorum bazen,zaten arının pisliği ama...

Domuz;eşini kıskanmayan bir hayvanmış.Örneğin köğeğin birinin eşine askıntılık yapsalar :) anında ısırır,hareketlenir yani,fakat domuzda böyle bir durum yok.
Domuz etini yiyen kişide de E vitamini eksikliği yaşanır,dolayısıyla sevgi ve aşk son bulur.

Domuz eti sadece İslam'da yasak değil,Tevrat'ta da yasaklandığından dolayı Yahudiler domuz eti yemezlermiş.

Domuzun zararlarına gelince;
Domuz eti yiyenlerde [safra kesesi iltihabı, apandisit, barsak iltihabı, çeşitli çıbanlar, mafsal kireçlenmeleri, damar sertliği, romatizma, grip, tansiyon yüksekliği, kalb anjini, infarktüs gibi ] çeşitli hastalıkların görüldüğü meydana çıkmıştır. Domuz etinde bulunan büyüme hormonunun kansere sebebiyet verdiği açığa çıkmıştır. Domuz eti ile geçen trişinoz hastalığının bugün bile tedâvisi yoktur. Domuz şeridi [tenya], mide ve barsak yolu ile kana geçerek, göz, beyin gibi önemli organlarda ağır hastalıklara, hattâ ölüme sebep olmaktadır.

3 yorum:

Unknown dedi ki...

teşekkür ederim Allah (c.c.) sizden razı olsun sayenizde aydınlandık

Admin dedi ki...

Allah sizden de razı olsun kardeşim,ben de böyle güzel konulara değinmekten gayet mutluyum inş. yakında daha güzel konular olacak.

Admin dedi ki...

Allah sizden de razı olsun kardeşim,ben de böyle güzel konulara değinmekten gayet mutluyum inş. yakında daha güzel konular olacak.