8 Temmuz 2008 Salı

Hurriyet Gazetesinin Sahibi Rahmi Koc mu?


Gerçi rivayet suyunun suyunun suyu kabilinden ücüncü elden dillendirilen bir iddia ama Türk medya dünyasında ses getirecek kadar ilginç bir itham:
Doğu Perinçek, Aydın Doğan'ın Veli Küçük aleyhine Milliyet gazetesinde haber yapmamaya gayret edeceğini; ama Radikal'e karışamayacağını, Hürriyet gazetesi her ne kadar benim gözükse de aslında Rahmi Koç'un dediğini Tuncay Güney'e anlattı.

Şu anda Kanada'da yaşayan Tuncay Güney, 2001 yılında İstanbul Emniyeti Organize Suçlar Şube Müdürlüğü'nde verdiği ifadesinde, Doğu Perinçek'in kendisine, "Aydın Doğan, Hürriyet gazetesi her ne kadar benim gözükse de aslında Rahmi Koç'un" dediğini anlattı.

Aksiyon dergisinin haberine göre, verdiği ifadelerle Ergenekon Terör Örgütü'nün şifrelerini polis kayıtlarına ilk kez geçiren Tuncay Güney, 3 Şubat 2001'de 'dolandırıcılık ve sahtecilik' iddialarıyla Asayiş Şube Müdürlüğünce gözaltına alındı, organize suç örgütlerine ilişkin beyanları üzerine soruşturma genişletildi. Bir video kasetine çekilen konuşmasıyla Tuncay Güney, şu anda Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklu bulunan emekli Tuğgeneral Veli Küçük'ün eski mutemedi olarak âdeta örgütün şifrelerini polisin elini verdi.

Hiç yorum yok: