14 Aralık 2008 Pazar

Ahmet Kaya Dinle - Ahmet Kaya Sarkilari - Ahmet Kaya Klipler


Ahmet Kaya, büyük sanatçı.. 90'larda çıkmış albümleriyle Türkiye'nin en iyi ses sanatçılarındandır, hatta en iyisi. Protest müzik deyince ilk akla gelen isim Ahmet Kaya.

Vatan haini denildi, Pkk'lı denildi, ama o şarkılarıyla bu sözlere yanıt verdi. Harika şarkı sözleri ve müthiş sesi. Bize sadece dinlemek ve düşünmek kalıyor.

Size en çok dinlenen bir kaç şarkısını sunuyorum..

İlk parçamız " Korkarım " . Harika bir şiirle başlıyor şarkıya, en sevdiğim eseridir. Harkulade müziğiyle ve sesiyle..




Diğer parçamız, " Şafak Türküsü " . En çok dinlenen ve beğenilen eseridir. Hangi aletle çalınıyorsa, girişi harika ötesi..




Sırada en çok tepki uyandıran, eleştrilen parçası " Kürdüz Ölene Kadar " . Bu klipte sazı ve kendisi başrolde. PKK'lı vs. gibi laf atanlara güzel bir cevap vermiş;

Yaşamak, tek başına birşey değil, yaşamak,kari koca olarak yaşamak birsey değil, yaşamak,iki kisiyle yaşamak da birsey değil. Yaşamak, onurunla,namusunla,ulusal kimliğinle halkınla yaşamaktır. Onurlu yaşamaktır,serefli yaşamaktır.

Biz bedeli ne olursa olsun yaşamımızın hiçbir zerresinde ne Türkiye ne de Türk düşmanlığı yaptık.Ama biz hayatımızın başladığı noktadan bu güne kadar geçen süre içerisinde bağımsız,demokratik bir ülkenin dürüst Kürtleri olarak yaşamak istedik.

Artik savas naralarinin yerine baris naralarinin alanlari doldurdugu bu zamanda,çok dogru seyler yapmaya yüz tutmus su anlarimizda sakin olaki akliniza söyle birsey gelmesin. Acaba buralardan uzaklara mi gidiyor? Yok öyle birsey…

Barış ve barış yanlısı insanlar onurun ve namusun dimdik silahıdır.O yüzden biz askla,sevdayla,kavgayla büyüdük.Bu yüzden sakin ola ki barisi teslimiyet gibi düsünenler böyle bir gaflete düsmesinler.Biz sevdayi da biliriz,kavgayi da biliriz.”




ARKADAŞLAR AHMET KAYANIN TÜM ŞARKILARINI DİNLEMEK İSTİYORSANIZ AŞAĞIDAKİ LİNKE TIKLAYINIZ.

ahmet kaya dinle,ahmet kaya tüm şarkılarını dinle,ahmet kaya dinle mp3

Hiç yorum yok: