28 Temmuz 2009 Salı

E-bilgim'de yedi

bu site de gitti aq :S buna ne oluyo yaw. indexler silinmiş, e-bilgim yazınca yok.. şu an dipteyim. neyse, Allah'tan umut kesilmez, şükür etmek her derdin dermanıdır.

26 Temmuz 2009 Pazar

Üzüm Diyeti - Üzüm Diyeti Nedir - Üzüm Diyeti Hakkında

Üzüm diyeti, mevsim değişimlerinde vücudun tüm ihtiyacını karşılayacak kadar dengeli ve pratik bir diyet. Toksinlerden arınıp bol enerji depolayarak 3 günde 3 kilo verebilir, vücudunuzu değişen hava ve yaşam şartlarına hazırlayabilirsiniz.

Yazdan sonbahara geçişin habercisi Eylül... Güneş ışınları daha az yakıyor, günler giderek kısalıyor. Kent yaşamında gözle görülür bir kıpırdanma başlıyor. Açık havadan kapalı mekânlara, yazlıklardan şehre dönüş derken, değişen hava ve yaşam şartları sağlığımızı olumsuz yönde etkileyebiliyor. Bu telaşlı günlerde sağlıklı olmak için beslenmemize özen göstermeliyiz. Akıllı bir beslenme programı olan üzüm ağırlıklı bu diyetle üç günde üç kilo verip sağlık, güzellik ve form kazanın.

Uzmanların 'sağlık iksiri' olarak adlandırdıkları üzümün bir diğer adı da 'bitkisel süt'. Yararları saymakla bitmiyor. Üzümün yüzde sekseni su olduğu için susuzluğu gideriyor. Bileşimindeki zengin maddeler, özellikle sıcak havalarda vücuttan terle atılan minerallerin geri dönüşümünü sağlıyor. Vücut tarafından kolayca özümsenen basit şekerleri sayesinde bol enerji veriyor. Bol lifli olduğu için bağırsakları yumuşatıcı ve idrar söktürücü özelliği ile organizmayı toksinlerden arındırıp temizliyor. Antioksidan özellikli olduğu için serbest radikallere karşı savaşarak cildin yaşlanmasını geciktiriyor. Bol miktarda A ve C vitaminleri, mineraller en çok da demir ile potasyum içeriyor. Kan yapıcı özelliğinin yanı sıra romatizma ve mafsal ağrılarına iyi geliyor, kalp sistemini düzenliyor, bedensel ve zihinsel yorgunlukları gideriyor, selüliti önlüyor.

Üzüm, bu denli yararlı olunca, mevye ağırlıklı 3 günlük diyet programının da yararları saymakla bitmiyor. Üzüm suyu, haşlanmış üzüm ve taze üzüm ağırlıklı bu diyet, enerji veriyor ve vücudu toksinlerden arındırıp yeni bir mevsime hazırlıyor.

Ancak hazımsızlık gibi mide sorunlarınız varsa, üzüm diyeti komple bir beslenme programı olmasına rağmen şikayetlerinizi artırabilir.

Diyetin püf noktaları...

Üzüm diyeti, şok ama komple bir beslenme programı. Mevsim değişimlerinde, organizmanın tüm gereksinimlerini yanıtlıyor. Üzüm diyetini ilk bakışta sıkı bir rejim olarak algılayabilirsiniz. Ancak sürenin çok kısa olması nedeniyle sanıldığı kadar zor değil. Sadece üç gün sürüyor. Biraz fedakarlık etmek yeterli. En zor aşama ilk gün. Çünkü bol sıvı ve taze üzüm suyu içeriyor. İkinci gün, üzüm haşlanarak yeniyor. Üzüm pişince meyvenin içeriğindeki liflerin yumuşatıcı etkisi artıyor. Üçüncü gün ise oldukça doyurucu bir program. Bu diyetin en büyük özelliği, üç gün boyunca bol sıvı alınması. Su, et suyuna çorba ve süt hemen her öğünde yer alıyor. Bu besinler organizmayı temizleyip liflerin işlevini kolaylaştırarak bağırsakların daha hızlı çalışmasını sağlıyor. Yulaf, pirinç ve ekmek, 3 günlük bu kısa diyetin enerji veren akümülatörleri. İçerdikleri zengin karbonhidrat sayesinde, organizmanın besinlerden aldığı enerjinin yavaş yavaş özümsenmesini sağlıyor. Bu da daha uzun süreyle enerjik ve aktif olmamızı sağlıyor. Yulaf zengin demir, magnezyum ve B1 kaynağı. Lipid alımını hızlandırıp toksinlerden arındırıyor ve enerji veriyor. Pirinç, bol nişasta, lif ve vitamin kaynağı. Ekmek ise hem zihinsel, hem de bedensel enerji sağlıyor. Üzümde bulunan bol potasyum kalp sistemini rahatlatıyor, kalsiyum ise kemikleri güçlendiriyor. Kasların yapısı için gereken protein süt, yoğurt, peynir ve üzümde bulunuyor. Tatlı ihtiyacı ise, bin bir derdin devası olan bal ile gideriliyor.

Zeytinyağı miktarı 2. ve 3. gün birer tatlı kaşığı kadar. Bu kısa diyet programında üzümün üç değişik alternatifi yer alıyor; üzüm suyu, haşlanmış üzüm ve taze üzüm.

1.gün

Üzüm diyetini sıkı bir beslenme programı olarak algılayabilirsiniz. Ancak başladıktan sonra sandığınız kadar zahmetli olmadığını siz de fark edeceksiniz. Aşmanız gereken en zor engel, birinci gün.

İkinci ve üçüncü günlerin daha rahat geçeceğinden emin olabilirsiniz.

Uyanınca

1 bardak ılık su

Kahvaltı

1 bardak üzüm suyu+ 1 kase sütlü yulaf ezmesi (30 gr)+ 1tatlı kaşığı bal

Ara öğünler

1 bardak ılık su+ 1 bardak üzüm suyu

Öğle ve akşam

1 bardak üzüm suyu+ 1 kase sütlü yulaf ezmesi+ 1 tatlı kaşığı bal

Yatmadan önce

1 bardak ılık su+ 1 bardak üzüm suyu

2. gün

Kendinizi bugün biraz daha iyi hissedeceksiniz. Çünkü üç ana öğün de oldukça doyurucu. Şişkinlik hissetmemek için, uzun uzun çiğneyerek yemek yemenin tadını çıkarın. Sakın vazgeçmeyin, yolun yarısını aştınız bile, geriye sadece bir gün kaldı. Unutmayın ki sonunda kazanan siz olacaksınız.

Uyanınca

1 bardak ılık su

Kahvaltı

1 kase haşlanmış üzüm+1 kase haşlanmış pirinç+ 1 kase yağsız yoğurt+ 1 tatlı kaşığı bal

Ara öğünler

1 bardak ılık su

Öğle ve akşam

1 kase haşlanmış üzüm+1 kase haşlanmış pirinç+ 1 kase yağsız yoğurt+ 1 kaşık bal

İkindi

1 bardak su

Yatmadan önce

1 bardak ılık su


3.gün

Çetin sandığınız damak savaşınız nihayet bitiyor. İtiraf edin ki o kadar da güç değildi. Sonuçta kilolar eridi, vücudunuz temizlendi ve yeni bir mevsime toksinlerden arınmış olarak giriyorsunuz.

Uyanınca

1 bardak ılık su

Kahvaltı

1 kaset avuk suyuna çorba+ 1 salkım üzüm+ 1 kepekli sandviç ekmeği

Ara öğünler

1 bardak ılık su

Öğle ve akşam

1 kase tavuk suyuna çorba+ 1 salkım üzüm+ 50 gr beyaz peynir+ 100 gr ızgara hindi göğüs eti+ 1 kepekli sandviç ekmeği

Yatmadan önce

1 bardak ılık su

Diyette hazırlanan tarifler:

Haşlanmış pirinç

1 su bardağı pirinci yıkayıp süzün. Tencerede 2 bardak suyu çok az tuz ilavesiyle kaynatın. Pirinci ekleyip kısık ateşte kapağı yarı açık olarak suyunu çekinceye kadar pişirin. Süzgece alıp 1-2 dakika bekletin. 1 çay kaşığı zeytinyağı ekleyip karıştırın. Sıcak ya da ılık olarak yiyin.

Sütlü yulaf ezmesi

1.5 su bardağı yulaf ezmesini bir kaseye alıp 1.5 çay bardağı süt ilave edin. Dilerseniz yulaf ezmesi yerine yulaf unu kullanabilirsiniz. Yulaf unu, süt ve bal ile muhallebi hazırlayıp soğuk olarak da yiyebilirsiniz.

Haşlanmış üzüm

Satın alırken iri ve sulu üzümleri seçin. Bol suyla iyice yıkayın. Süzüp ayıklayın ve bir tencereye alın. Yarısına gelecek kadar su ekleyip orta ateşte 2-3 dakika haşlayın. Dilerseniz üzümü bir gece önceden haşlayıp buzdolabında bekletebilirsiniz.

23 Temmuz 2009 Perşembe

Ktunnel Hakkında

ne zamandır Ktunnel hakkında bişeyler yazmıyodum. baktım geçenlerde yine kral tv iyi bir sıraya gelmiş bişeyler karalıyalım artık.
youtube'un 2008 ocak ayında kapandığından dolayı
Ktunnel, vtunnell tarzı proxy siteleri çoğaldı. bu siteler, youtube a girmenizi sağlıyor. fakat çok kasıyo, tavsiye etmem.

onun yerine youtube jacker adlı program var. indirin 2 dk lık iş. youtube a sorunsuz şekilde girebilirsiniz.

22 Temmuz 2009 Çarşamba

Kral Tv - Kral Tv Hakkında

kral tv, 1994 yılında Cem Uzan tarafindan kuruldu.Bir süre Star 2 ve Star Max ile ortak yayın yaptı.Daha önceki adı Tele On'du. Türkiye’nin ilk video müzik kanalı olarak yayın hayatına başlayankral tv, pek çok önemli sanatçının müzik yaşamında dönüm noktası oldu.kral tvtarafından 1995 yılından bu yana düzenlenen Video Müzik Ödülleri ise müzik sektöründe bir ilki gerçekleştirdi. Ayrıca Miss Turkey 2009 yarışmasının resmi basın sponsoru ve yayıncısı oldu. kral tv, klipleri sanatçıların yada yapımcıların ödediği para karşılığında yayınlamaktadır.

21 Temmuz 2009 Salı

Kader Nedir, Ne Değildir ?

Çoğu kişinin hakkında yanlış düşündüğü Kader hakkında güzel bilgilere ulaşmak için sitemize uğruyabilirsiniz.

Şimdilik az bilgi verelim, sonra diğer sitemize alalım sizi :)

Kader nedir?..

İslam dininde kader, ezelden ebede kadar hayır ve şer (iyi ve kötü) meydana gelecek bütün hadiselerin (olaylar)Allah katında bilinmesi ve yaradılmasıdır.

İslam dininde kadere inanmak imanın şartlarındandır, amentünün bir parçasıdır. Buna göre İslam anlayışındaki kadere inanmayan kişi İslam'dan çıkmış olur.


Lügat anlamı açısından : Ölçü, miktar, plân, program, takdir, biçim ve şekil verme demektir.

Dini açıdan : Cenâb-ı Hakkın, kâinatı ve içindekileri, zamanı, kıyameti, âhiret âlemlerini, yâni bütün mükevvenatı yaratmadan önce bir ölçü ve programa göre takdir etmesidir ve ‘levh-i mahfûz’ denen İlâhî deftere, bilgisayara kaydetmesidir diyebiliriz özet olarak.

Detaylı bilgi için: Kader nedir

Meslek Liseleri ve İmam Hatip Liseleri: Katsayı Kalktı

Meslek lisesi mezunu adayların ek puanla girebildikleri kendi alanlarındaki her program için bir LYS puan türünün yası sıra bir de YGS puan türü belirlenecek. Meslek lisesi mezunu olup olmadığına bakılmaksızın, adayların bu programlara yerleştirilmesinde her iki türden puanlarının büyük olanı esas alınacak.

YÖK Genel Kurul toplantısının ardından yapılan yazılı açıklamada, bugünkü toplantıda, üniversiteye giriş sistemi ile ilgili alınan karara göre yeni sistemde uygulama şöyle olacak:

''-Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) ile Lisans Yerleştirme Sınavı'ndaki (LYS) ağırlıklı puanların her biri, kendi içinde 100-500 arasındaki puanlara dönüştürülecek

-Ağırlıklı Ortaöğretim Başarı Puanı (AOBP) en büyüğü 500, en küçüğü 100 olacak şekilde hesaplanacak

-Yerleştirme puanları hesaplanırken AOBP 0.15 katsayısı ile çarpılacak

-Adaylardan öğretmen lisesi veya meslek lisesi mezunu olanlar kendi alanlarındaki programları tercih etmeleri halinde AOBP'leri 0.06 ek katsayısı ile çarpılacak ve bulunan değer, 0.15 katsayısı ile hesaplanan puana eklenecek

-Meslek lisesi mezunu adayların ek puanla girebildikleri kendi alanlarındaki her program için bir LYS puan türünün yası sıra bir de YGS puan türü belirlenecek. Meslek lisesi mezunu olup olmadığına bakılmaksızın, adayların bu programlara yerleştirilmesinde her iki türden puanlarının büyük olanı esas alınacak.''


Yükseköğretim Kurumu (YÖK) Genel Kurulu sonrasında yapılan açıklamada, gelecek yıldan itibaren uygulamaya konulacak yeni üniversiteye giriş sisteminin ''daha işi ölçme ve değerlendirme yapabilen, öğrencilerin ortaöğretim başarılarını dikkate alan, fırsat eşitliğini ve kişisel başarıyı öne çıkaran, yakın programların gereksinim duyduğu farklı bilgi ve becerileri göz önünde tutan bir sistem olarak tasarlandığı'' kaydedildi.

YÖK'ten yapılan yazılı açıklamada, ''üniversiteye giriş sistemiyle ilgili mevcut sistemin gereksinimlere ve sorunlara cevap vermediği, değişmesi gerektiği konusunda gerek konunun ilgili tarafları gerekse toplumun büyük kesiminde bir mutabakat olduğu'' ifade edildi.

YÖK Genel Kurulu'nun ''Türkiye'nin Yükseköğretim Strateji Raporu'nda da bu konunun irdelendiği'' hatırlatılan açıklamada, YÖK Genel Kurulu'nun 14 Şubatta üniversiteye giriş sistemiyle ilgili kapsamlı bir çalışma yapılmasına karar verdiği, bunun kamuoyuyla paylaşıldığı ve bugün kararlaştırılan sistem değişikliğine giden sürecin bu şekilde başlatıldığı belirtildi.

Genel kurul tarafından bu çalışmaları yürütmek için ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan ve 4 YÖK üyesinden bir çalışma grubu oluşturulduğu kaydedilen açıklamada, başta üniversiteler olmak üzere ilgili bütün tarafların görüşlerinin sorulduğu, üniversiteler, ilgili eğitim sendikaları, sivil toplum örgütleri, işveren örgütleriyle akademisyenlere ait olmak üzere 400'ü aşkın görüşün YÖK'e iletildiği belirtildi.

Bu görüşlerin tasnif edilerek değerlendirildiği ve hazırlanan raporun YÖK'ün 15 Ocak 2009 tarihli toplantısında üyelere sunulduğu hatırlatılan açıklamada, değişikliğin sistemin bütününde yapılmasının benimsendiği, konunun ilgili taraflardan gelen görüşler ve strateji raporu dikkate alınarak ÖSYM'nin yıllar içerisinde kazandığı tecrübe çerçevesinde konunun şekillendirilmesinin kararlaştırıldığı ifade edildi.

Açıklamada, şunlara yer verildi:

''Bu çerçevede ÖSYM tarafından somutlaştırılan öneri ve taslak 29 Ocak 2009'da YÖK'te karar altına alınarak kamuoyuna açıklanmıştır. Yükseöğretim lisans ve önlisans programlarının puan türleri ve ders ağırlıklarını tespite yönelik olmak üzere üniversitelerden yeniden görüş talep edilmiş ve gelen bu görüşleri değerlendirmek üzere ÖSYM Başkanı Yarımağan başkanlığında çeşitli üniversitelerin rektör, dekan ve öğretim üyelerinden bir çalışma grubu oluşturulmuştur.

Komisyon tarafından hazırlanan rapor, 9 Temmuz 2009'da YÖK Genel Kurulu'na sunulmuş, 21 Temmuz 2009 tarihi itibariyle Genel Kurul'un aldığı kararlarla yeni sistem büyük ölçüde tamamlanmıştır. Yeni sistem, daha işi ölçme ve değerlendirme yapabilen, öğrencilerin ortaöğretim başarılarını dikkate alan, fırsat eşitliğini ve kişisel başarıyı öne çıkaran, yakın programların gereksinim duyduğu farklı bilgi ve becerileri göz önünde tutan bir sistem olarak tasarlanmıştır.''

Açıklamada, YÖK Genel Kurulu'nun bir sonraki toplantısının 27 Ağustos Perşembe günü yapılacağı bildirildi.

160 SORU 16 DAKİKA

Üniversiteye girişte gelecek yıldan itibaren uygulanmaya başlanacak iki aşamalı yeni sistemde sınavın, tüm adayların katılacağı ilk aşamasında 160 soru sorulacak, 160 dakika süre verilecek. İkinci aşamada ise soru sayıları ve süreleri testlere göre farklılık gösterecek.

YÖK Genel Kurulu toplantısının ardından yapılan yazılı açıklamaya göre, sınavın birinci aşaması olan Yükseköğretime Geçiş Sistemi'nde (YGS), Türkçe, Temel Matematik (Geometri dahil), Sosyal Bilimler ve Fen Bilimleri testinin her birinden 40'ar olmak üzere toplam 160 soru yöneltilecek. Adaylara toplam 160 dakika süre verilecek.

Sınavın ikinci aşaması olan Lisans Yerleştirme Sınavı'nda (LYS) ise soru sayıları ve süreleri testlere göre değişecek. Buna göre LYS-1 ile LYS-3'ün sınav süresi 120 dakika, LYS-2 ve LYS-4'ün sınav süresi 135 dakika, LYS-5'in soru sayısı 80, süresi 120 dakika olacak.

YGS sonucunda altı ayrı puan türü belirlenecek. Bu puan türlerinin her birinde testlerin yüzde olarak ağırlıkları farklı olacak.

Buna göre, YGS-1'de Türkçe'nin ağırlığı yüzde 20, Temel Matematik'in ağırlığı yüzde 40, Sosyal'in ağırlığı yüzde 10, Fen'in ağırlığı yüzde 30; YGS-2'de Türkçe'nin ağırlığı yüzde 20, Temel Matematik'in ağırlığı yüzde 30, Sosyal'in ağırlığı yüzde 10, Fen'in ağırlığı yüzde 40; YGS-3'de Türkçe'nin ağırlığı yüzde 40, Temel Matematik'in ağırlığı yüzde 20, Sosyal'in ağırlığı yüzde 30, Fen'in ağırlığı yüzde 10; YGS-4'te Türkçe'nin ağırlığı yüzde 30, Temel Matematik'in ağırlığı yüzde 20, Sosyal'in ağırlığı yüzde 40, Fen'in ağırlığı yüzde 10, YGS-5'de Türkçe'nin ağırlığı yüzde 37, Temel Matematik'in ağırlığı yüzde 33, Sosyal'in ağırlığı yüzde 20, Fen'in ağırlığı yüzde 10, YGS-6'da Türkçe'nin ağırlığı yüzde 33, Temel Matematik'in ağırlığı yüzde 37, Sosyal'in ağırlığı yüzde 10, Fen'in ağırlığı yüzde 20 olarak belirlendi.

20 Temmuz 2009 Pazartesi

Turkcell 3G Fiyatları

Cep telefonuyla görüntülü konuşma ve hızlı internete sadece 2 hafta kaldı. Peki bu imkanları sağlayacak 3G ile fiyatlar nasıl olacak. Bu konuda öncü olan Turkcell 3G fiyatlarını açıkladı. 79 TL’ye ayda 5 bin dakikalık paket alan abone aynı tarifeyle görüntülü konuşma yapabilecek.

Turkcell CEO’su Süreyya Ciliv ve Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Lale Saral Develioğlu, 3G’ye geçen abonelerinin mevcut tarifeleriyle ücretlendirilmeye devam edileceğini ve görüntülü konuşma için ek ücret alınmayacağını açıkladı.

Turkcell’in mevcut tarifeleri göz önünde bulundurulduğunda görüntülü konuşma beklenenden daha da ucuz olacak. Örneğin halen Turkcell’in Limon adı verilen konuşma paketini kullanan bir abone, 3G’ye geçiş yaptığında ayda 79 lira ödeyerek her yöne 1000 dakika ya da şebeke içi aramalarda 5 bin dakika görüntülü konuşma imkanına kavuşacak.

Turkcell’in en çok kullanılan Alo 120 paketiyle 3G’ye yatay geçiş yapan bir kullanıcı ise görüntülü konuşmayı dakikası 10.6 kuruştan yapacak.

Aboneler isterlerse aynı tarife üzerinden hiç görüntülü konuşma yapmaksızın günlük iletişimlerini sağlayabilecek.

EK ÜCRET ALINMAYACAK

Turkcell Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Lale Saral Develioğlu, Turkcell’in 3G’de görüntülü görüşmeyi sesli görüşme ile aynı fiyattan sunacağını, böylelikle Turkcell müşterilerinin en ileri mobil iletişim teknolojisinden aynı fiyatla yararlanacağını açıkladı. Sadece SMS mesajı atarak 3G’ye ücretsiz ve kolayca geçecek olan Turkcell müşterileri, şu an kullandıkları uygun fiyatlı tarifeleriyle hiçbir ek ücret ödemeden görüntülü görüşme de yapacak.

HANGİ TARİFEYLE NE KADARA GÖRÜNTÜLÜ KONUŞULACAK?

5 dakikası 1 kontöre Süper Tarife’de ek ücret yok. Turkcell’in hazır kartta en çok ilgi gören Süper Tarife’de 5 dakika sadece 1 kontör. 250 kontör yükleyen 5 dakikası 1 kontöre konuşurken, 150 kontör yükleyen 5 dakikası 2 kontöre konuşuyor. ‘Süper Tarife’ 3G döneminde hiçbir ek ücret ödemeden kullanıcısını görüntülü konuşturacak.

Gençlere 15 dakikası 2 kontör

Turkcell’in tüm öğrenciler ve 25 yaş altı gençler için olan tarifesindeki tüm öğrenciler kendi aralarında 15 dakikası sadece 2 kontöre konuşurken, görüntüye ek ücret ödemeyecek.

Alo 120 paketiyle dakikası 10.6

Turkcell’in faturalı hatlarındaki tarifelerinden Alo 120 paketi alanlara, 120 dakika daha Turkcell’den hediye. Böylece tüm vergiler dahil 25.5 TL karşılığında 240 dakika tüm Turkcell ve sabit hatlarla görüşebiliyorsunuz. Paketin tamamını kullanıp dakikası 10.6 kuruşa konuşabiliyorsunuz. Bu pakette olanlar hiçbir ek ücret ödemeden dakikası 10.6 kuruşa görüntülü konuşabilecek.

Limon kampanyasıyla sınırsız

Turkcell’in en fazla ilgi gören kampanyalarından Limon ile tüm vergiler dahil ayda 79 liraya Turkcell’lilerle dilediğiniz kadar, diğer yönlerle de şimdi 1000 dakika konuşuluyor. 26 Haziran’da başlayıp 1 Ocak 2010’a kadar devam edecek kampanyaya kayıt olan faturalı aboneler, ay boyunca tüm Turkcell’lilerle 5 bin dakika ayrıca yurt içi her yöne kullanabilecekleri bin dakika ile dilediklerince görüşme yapabileceklerdir.

13 Temmuz 2009 Pazartesi

Xhamster Giriş

Bu özet kullanılabilir değil. Yayını görüntülemek için lütfen burayı tıklayın.

7 Temmuz 2009 Salı

Fatih Ürek 2009 Hala Hala Son Albüm

Geçen sene Hadi Hadi ile coşturan Fatih Ürek bu sene, Hala Hala Albümü ve şarkılarıyla coşturacak.

Fatih Ürek 2009 Hala Hala Albümü şu an tüm müzik marketlerde. İsteyenler 10 Tl karşılığında Esenshop'tan satın alabilirler.

Albümle ilgili ayrıntılı bilgi için: Fatih Ürek 2009 Hala Hala Albüm Dinle