31 Temmuz 2008 Perşembe

Sozel Bolumden Olunan Meslekler


Edebiyat Fakültesi..
Eğitim Fakültesinde lise ilkokul okulöncesi öğretmenliklerinden herhangi birisinde okuyabilirsin.
Mesela benim gibi
Sosyal bilgiler öğretmenliği
Türkçe Öğr
Tarih öğrt
cog. öğrt
Edebiyat öğrt.
anaokulu öğrt.
Eşit ağırlıktan puanın düşmeksizin Psikolojik danısmalık ve rehberlik(rehber öğretmenlik) okulöncesi öğrt yada sınıf öğretmenlğini secebilirsin..

İletişim Fakültesinde
Medya ve iletişim
Gazetecilik
Halkla ilişkiler
Reklamcılık
vb gibi Tv dünyasıyla ilgili bölümler okursun

Fen Edebiyat Fakültesinde
Tarih
cog
edebiyat
eşit agırlıktan puan düşmeksizin psikoloji sosyoloji vbi gibi bölümleri okuyabilirsin..


Ama en cok popüler olan meslek yine öğretmenlik...
Eğer öğretmenlik sececeksen Türkçe sosyal bilgiler yada anaokulu öğretmenlğini secebilirsin.mezun olunca atama konusunda zorluk cekmezsin...

Umarım yardımcı olabilmişimdir...
Frmtr den alıntı!

Cevaplayan: azra

Anaokulu Öğretmenliği

Arkeoloji Arkeoloji ve Sanat Tarihi

Azerbaycan Türkçesi ve Edebiyatı

Basın ve Yayın

Coğrafya

Coğrafya Öğretmenliği

Gazetecilik

Görme Engelliler Öğretmenliği

Halkbilim

Halkla İlişkiler

Halkla İlişkiler ve Reklamcılık

Halkla İlişkiler ve Tanıtım

Hititoloji

İletişim

İletişim Sanatları

İletişim Tasarımı

İşitme Engelliler Öğretmenliği

Medya ve İletişim

Medya ve İletişim Sistemleri

Radyo, Sinema ve Televizyon

Reklam Tasarımı ve İletişimi

Reklamcılık ve Halkla İlişkiler

Sanat Tarihi

Sinema

Sinema ve Televizyon

Sosyal Bilgiler Öğretmenliği

Sümeroloji

Tarih

Tarih Öğretmenliği

Televizyon Gazeteciliği

Türk Dili ve Edebiyatı

Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği

Türk Halkbilimi

Türkçe Öğretmenliği

Zihin Engelliler Öğretmenliği

bu bölümler tercih edilebilir sözel grubunda. en iyi alan sizin becerinize ve olmak istediğiniz bölüme göre değişir. iş imkanlarını düşünmek ve yaratmak sizin elinizde...

Ebilge den alıntı!

Ankarada ki en iyi duz liseler


Cumhuriyet,Anıttepe birde Deneme... Bu 3'ü Ankara'da en çok tanınan ancak eğitimleri sayesinde tanınmamış okullardır. Cumhuriyet ve Deneme kızları(o biçim),Anıttepe'de delikanlıları(ne kadar delikanlılıksa bu artık, bütün ip-kopuk bu okulda toplanır) ile tanınır...

Düz Lise seçerken ise dikkat etmeniz gereken en önemli şey öğrencilerinin kalitesidir. Anıtepe'ye sümsük ama çalışkan olarak giden bir çocuğu geçende gördüm elinde tespih mal mal dolaşıyor.. Öyle yani aman dikkatli ol. Okullar öğrenci kişilik gelişimlerinde baş rolü oynuyor. Ki bu derside etkiler,hayatıda etkiler.

Frmtr-isimbulamadim dan alıntı :D

Mp3 Siteleri Kapaniyor


Bugün yeni albümlerin indirildiği ve üyesi olduğum mp3efsanesi.com'a girmek için yeni bir sayfa açtım,girdim ne göreyim site kapanmış.

" Bu siteye erişim engellenmiştir" diye bir yazı vardı. Dedim tamam,mp3 siteleri adult siteler gibi,yavaş yavaş kaldırılıyor. Test etmek için,yeni albümlerin olduğu bir başka site Acikgoz.org a girdim baktım aynı yazı!

Son olarakda sektörde 1 numara olan Mavinefes.com a girdim onda aynı yazı yok,ama kapatılmaya çalışıldığı belliydi. Bende PR3 olan aynı içerikli müzik sitemin tüm yazılarını sildim,yerine dizi sitesi yaptım :) Umarım bir sorun olmaz...

Mert ile Gert Dizisi Trt 1


Geçen hafta Trt ekranlarını Mert ile Gert adlı dizi geldi.Aslında çok da iyi oldu,ilk Türk kanalı olan TRT için.Çünkü,Koçum Benim adlı diziden sonra sıkmaya başladı TRT dizileri.

Başrollerini Emre Altuğ ile Turkcell den tanıdığımız Ragga Oktay oynuyor. Dizide Emre Aytuğ; barda çalışan bir gitaristi,Ragga Oktay ise sürekli Pc başında oturan bir rapciyi oynuyor.

Bu iki kardeş sürekli borçlanıyorlar,en sonunda bir halalarının olduğunu öğreniyorlar,halaları ise bir öyle bir böyle... Bazen çok sinirli,bazen yiğenlerini çok sever ve çok sakin.Mert ile Gert'i cuma saat 20.30 da izliyebilirsiniz.

30 Temmuz 2008 Çarşamba

Buyuk Ada,Buyuk Ada Vapuru


Büyük adaya gitmek istiyorsanız sabah 11 vapuruna binmek zorundasınız.Eviniz Aksaray'a yakınsa 10.30 gibi çıkabilirsiniz yola.Eğer arabanız varsa 32 YTL ye otoparka park ediyorsunuz.2 çeşit vapur var birisi 2.5 YTL ye 2 saatte gidiyor,diğeri 7 YTL ye 1 saatte gidiyor ikisinden birisini tercih ediyorsunuz.
Adaya doğru yol alırken 3 tane adayı geçiyorsunuz(adlarını hatırlamıyorum) son durak olarak geliyorsunuz Büyük Ada'. Öncelikle aşağı tarafa giderseniz faytonlara ya da bisikletlere binebilirsiniz.Etraf yabancı kaynadığından pek sıra bulamazsınız faytonlara.Eğer fayton ya da bisiklete binmeyi tercih etmiyorsanız,2 kilometre yolu göze almalısınız,zira maalesef 2 kere gidip geldiğimden 4 km gittim :)Yolda full fayton ve bisiklet var.Pek yola çıkamıyorsunuz,çünkü atların kişnemesini duymak zorunda kalıyor,ve ezilme tehlikesiyle burun buruna geliyorsunuz :) Neyse orda ya bir restoranta gidiyor,ya da kendin pişir kendin ye hesabı piknik yapıyorsunuz.
Daha sonra plajlar var oraya gidebiliyorsunuz,fakat su BERBAT! Neyse bugünlük bu kadar yeter diyorsanız saat 6.35 te vapur var ona binip eve gidiyorsuz...

Destere Filmi


Yeni bir Türk sineması: Destere! geliyor.

Film komedi-korku tarzında olacak.Sanırım Kutsal Damacana gibi olacak,eğer onun gibi olursa harika olur :)

Filmin başrolü Gaffur tiplemesiyle ününe ün katan,Peker Açıkalın. Peker Açıkalın,filmde bir seri katilin eline düşerek işkence görüyor.

Diğer bir başrol ve geçenlerde askere çağırılan :) Erol Günaydın ise H'leri söyliyemeyen köylülerden birini oynuyor.

Filmin yapımcısı Şenol Zencir, "Destere'nin,ünlü korku filmi Testere'yi ti'ye almadığını,biziz kültürümüzde yer alan bazı korkuların aslında ne kadar yersiz olduğunu anlatacaklarını söyledi.

Başrollerini,Peker Açıkalı'nın yanısıra;Önder Açıkbaş,Ali Çatalbaş,Tuna Orhan,Volkan Demirok,Ceyhun Feysan ve Erol Günaydın'ın yer aldığı Destere filmi 21 Kasımda gösterime girecek...

29 Temmuz 2008 Salı

Namaz Kilmadan Cennete Gidilir mi?


Hep merak etmişimdir namaz kılmadan nasıl cennete gideceğimizi,ya da gidebilecek miyiz? diye çok sormuşluğum var kendime. Aslında bunun hakkında çok hikayeler var mesela birisi annesinin her dediğini yapmış,Annesi Hz İbrahim ile aynı yerde cennete gir inşaallah demiş.Ve öyle de olmuş... Peki bizim böyle iyiliklerimiz var mı ? Yoksa namaz kılmadan nasıl cennete gideceğiz? Bunun hakkında Sorularlaislamiyet.com editörü yanıt yazmış bakalım:

Allah namaz kılan mü'minler için cenneti taahhüd ettiği halde kılmayanlar için böyle bi taahhüdde bulunmamıştır. Şeytan, bazı insanları kendilerine emredilen farz ibadetlerini yapmadığı halde yaptıkları nafile ibadetleri ve iyilikleri süslü göstererek farz mükellefiyetinden kurtuluyormuş fikrini verir. Kimin cennete gideceğini en doğru Allah bilir. naamz kılmayanlar kılmadığı namazların hesabını verecek ve bundan dolayı azab göreceklerdir. Her günahkar mü'min cezasını çektikten sonra cennete girebilir.

28 Temmuz 2008 Pazartesi

Budist Bir Rahibin Şiiri


Bugün nette dolaşırken rastladım bu yazıya.Harika ötesi yav:) Budist bir rahip yazmış bu şiiri gerçekten çok hoş,insan bu kadar mı nefsi hoş anlatabilir ?


YOL ---- sizin yaşamınız.

DELIK ----negatif noktalarınız,obsesyonlarınız, zayıflıklarınız, nefsiniz…

BAŞKA BIR YOLDAN YÜRÜMEK -----bu yaşam içinde öğrene öğrene yarattığınız yeni insan


BEŞ BÖLÜMDE YAŞAM ÖYKÜM:

1) Bir yoldan yürüyordum.
Kaldırımda büyük bir delik gördüm, içine düştüm.
Benim suçum değildi.
İçinden çıkmak çok uzun sürdü.

2) Bir yoldan yürüyordum.
Kaldırımda büyük bir delik gördüm, içine düştüm.
Yine aynı deliğe düştüğüme inanamadım.
Benim suçum değildi.
İçinden çıkmak çok uzun sürdü.

3) Bir yoldan yürüyordum.
Kaldırımda büyük bir delik gördüm, içine düştüm.
Alışkanlık olmuştu,
Benim suçumdu.
Hemen çıktım.

4) Bir yoldan yürüyordum.
Kaldırımda büyük bir delik gördüm,
Etrafından geçtim,
İçine düşmedim.

5) Başka yoldan yürüdüm

Msn Virüsü:Bu resimdeki sen misin?

Merhaba arkadaşlar,

Geçen gün başıma gelmişti Msn virüsü olayı.Birisi bu resimdeki sen misin diye bir mesaj attı dedim Allah Allah nerden buldun falan,tıkladım baktım virüs anında pc yi kapadım,fakat iş işten geçmişti artık bilgisayarım virüslüydü :) Bir formatla işi hallediverdim tabii :)

Arkadaşlar siz de böyle oltaya gelmeyin.Gerçekten iyi bir düşünceyle yapmışlar bu virüsü,adam hiç farketmeden basıyor ve olan oluyor...
Gerçi neden yapıyorlar anlamadım,bazı msn virüslerinde sitelerine giriyorsun adamlar ziyaretci topluyor ama bu böyle değil.

Neyse size bi resim gösterim,bugün gönderdiler yine bi virüs,tabii bu sefer yemedim:)

Özgüvenimi nasıl artırabilirim?




Kendiniz hakkında olumlu düşünün.

Gerçekçi olan ve beklentilerinizi karşılayan hedefler belirleyin. Makul seviyede hedefler belirleyin ki, böylece başardığınız şeyler, başta ulaşmayı düşündüğünüz hedeflerlere yakın olsun. Bu durum, özgüveninizi ve kendinizle ilgili memnuniyetinizi destekler. Psikolojinin öncülerinden William James şöyle der: “ Kendinden memnun olmak = Ne başardığımız / Başarmayı hedeflediğimiz şey ”Bir şey başardığınızda kendinizle gurur duyun ve kendinizi ödüllendirin.

Kötü veya üzücü bir şey olduğunda, olumsuz düşüncelerinizin farkına varın. Tamamen duygularınızla hareket etmek yerine, içinde bulunduğunuz durum hakkında mantıklı olarak düşünün.

Zayıf taraflarınız yerine, güçlü taraflarınıza ağırlık verin. Belirli konularda, diğerlerine göre daha becerikli ve iddialı olduğunuzun ve hayatınızın her alanında mükemmel olmanın imkansız bir şey olduğunun farkına varın.

Yaptığınız ve başardığınız şeyleri sadece şansa bağlamayın. Bunun yerine, kişisel başarılarınız için kendinizle de gurur duyun.

Fikirlerinizi savunun. Diğer bir ifadeyle, başkalarının haklarını ihlal etmeden, kendi duygularınızı, düşüncelerinizi, inançlarınızı, ihtiyaçlarınızı, dürüst ve net bir şekilde ifade etmeyi öğrenin.

Haklarınıza sahip çıkmayı öğrenin ve sizin için makul olmayan isteklere “hayır” deyin. Fikirlerinizi açık ifade edebilme konusunda alacağınız bir eğitim, özgüveninizin gelişmesinde size çok yardımcı olabilir.

Yaşamınızda önemli olduğuna inandığınız sorunların bir listesini çıkartın. Daha sonra bunları iyileştirmenin veya değiştirmenin yollarını yazın. Bütün sorunlarınız tabii ki kolay ve hızlı bir şekilde çözülemez ama hemen harekete geçebileceğiniz bazı alanlar da olacaktır.


Özgüveni İyileştirmek için Hatırlanması Gerekenler

· Kötü şeyler yerine iyi şeylere ağırlık verin.

· Kendiniz hakkında olumlu düşünün.

· Deneyimlerinizden ders çıkartın.

· Gerçekçi hedefler belirleyin.

· Cesaretli olun.

· Öğrenmeye devam edin.

· İşe yarar şeyler yapın.

· Basitliğe önem verin.

· Değişimi hoş karşılayın.

Kız Takımı Dizisi


Iste FOX'un Yeni dizisi

Oyuncular: Duygu Erokan, Zeynep Evrim Aydın, Buket Aslan, Emre Cilasin, Hülya Çabuk, Mert Öztürk, Ece Aksel, Demet Ulus, Eylem Topal, Merve Er, Pelin Çalışkanoğlu, Birand Tunca, Altay Özbek, Arzu Gamze, Kılınç


Orta Anadolu'da bir kasabada varoluşlarını ve toplumun onlara biçtiği rolleri sorgulayan sekiz genç kız ve onların farklı iç dünyalarını birleştiren ortak tutkuları basketbol...

Sevinçleri, sevgileri, hüzünleri, başarıları ve başkaldırılarıyla Kız Takımı size duygusal anlar yaşatacak!

Kız Takımı çok yakında FOX'ta!

25 Temmuz 2008 Cuma

Vanlı Mazotci :)

Bir kaç senedir Van'lı bir arkadaşın müthiş seslendirmesi olan Mazotçiyi dinliyorum.Artık aşina oldu adamın sesi ya :) İnsanlar espri yaparken onun kullandığı kelimeleri kullanıyor.Mesela -geliyorem,-gidiyorem,-amısına goyim :) gibi...
Seslendirene helal olsun çok güzel seslendirmiş.Aslında gerçekten Doğu illerimizde yaşayan halkımızın tipik Türkçe konuşma dili :) Kürtçeye o kadar alışmışlar ki Türkçe konuşacakları zaman bız geliyorem gibi cümleler kuruyorlar :)
Neyse size mazotciden bir tutam sunalım

Bu arada resimde çok ilginç:P

Muta Nikahı


Muta Nikahı; kısaca rızası olan kadınların,belirli bir zamana kadar ücretli olarak nikahlı kalmasıdır.

İslam'ın ilk yıllarında, özellikle harp zamanlarında, uzun zaman kadınlardan uzak kalan as­kerler için muta nikahına izin verilmiştir.

Sünni inanışına göre; Hayber Savaşı na kadar mübah olan bu nikah Hz muhammed (s.a.v) tarafından yasaklanmıştır.

Bkn; Rivayete göre İslam peygamberi şöyle demiştir: "Ey insanlar, ben muta ni­kahı ile kadınlardan faydalanmanız için izin vermiştim. Şüphe yok ki Allah, kıya­mete kadar bunu muhakkak haram kılmıştır. Kimin yanında bunlardan bir kadın varsa hemen onu serbest bıraksın, onlara verdiği şeylerden hiçbir şeyi geri almasın."

24 Temmuz 2008 Perşembe

Domuz eti neden haramdır?


Hep merak etmişimdir İslam'da neden domuz etinin haram olduğunu.Bugünlerde aklıma geldi yine bir araştirim dedim ve neden zararlı olduğunu öğrendim,siz de öğrenin :)

Öncelikle Domuz aç kaldığı zaman kendi pisliğini yiyen tek hayvanmış.Arı da kendi pisliğini yer diye aklımdan geçiyorum bazen,zaten arının pisliği ama...

Domuz;eşini kıskanmayan bir hayvanmış.Örneğin köğeğin birinin eşine askıntılık yapsalar :) anında ısırır,hareketlenir yani,fakat domuzda böyle bir durum yok.
Domuz etini yiyen kişide de E vitamini eksikliği yaşanır,dolayısıyla sevgi ve aşk son bulur.

Domuz eti sadece İslam'da yasak değil,Tevrat'ta da yasaklandığından dolayı Yahudiler domuz eti yemezlermiş.

Domuzun zararlarına gelince;
Domuz eti yiyenlerde [safra kesesi iltihabı, apandisit, barsak iltihabı, çeşitli çıbanlar, mafsal kireçlenmeleri, damar sertliği, romatizma, grip, tansiyon yüksekliği, kalb anjini, infarktüs gibi ] çeşitli hastalıkların görüldüğü meydana çıkmıştır. Domuz etinde bulunan büyüme hormonunun kansere sebebiyet verdiği açığa çıkmıştır. Domuz eti ile geçen trişinoz hastalığının bugün bile tedâvisi yoktur. Domuz şeridi [tenya], mide ve barsak yolu ile kana geçerek, göz, beyin gibi önemli organlarda ağır hastalıklara, hattâ ölüme sebep olmaktadır.

23 Temmuz 2008 Çarşamba

Mastürbasyon günah mı,haram mı?


Sual: Mastürbasyon günah mı, haram mı? Mastürbasyondan sonra gusül abdesti almak gerekir mi?
CEVAP

El ile istimna = Mastürbation, zevk için olursa haramdır. Sükunet bulmak, rahatlamak için olursa caiz, zina tehlikesi olursa, vacip olur. Demek ki, sırf zevk için mastürbasyon günah, ama insan sıkılmıştır, erkeklerde olur, boşalma ihtiyacı duyar, o zaman caiz olur, günah olmaz. Kadın için veya erkek için zina tehlikesi varsa o zaman mastürbasyon vaciptir, yani mutlaka yapıp o sıkıntıdan kurtulmalıdır. Mastürbasyon yapılınca gusül gerekir, çünkü meni geliyor. Mastürbasyon yapmak orucu da bozar.
Kaynak:Forumkanka.net

Fincan,Tabak desenleri resimleri

Ticaret ile uğraşıyorsanız,hele ki;porselen veya seramik ithalat ve ithalatını yapıyorsanız,desen çok önemlidir.Desen alıcının ilk dikkat ettiği husustur.Bir ip ucu vermek istiyorum.
Diyelim ki: Bir müşteri sizden fincan veya tabak almaya geldi ve malları inceliyor.
Muhtemelen bir bayandır.Çünkü erkekleri desen vs. ilgilendirmiyor içsinler yeter,fakat bayanlar ve çocuklar için olay bambaşkadır.Çocuklar,cicili bicili desenleri severler,bayanlar da göze ne hoş gelirse...
Desenleri verelim;


21 Temmuz 2008 Pazartesi

En çok para kazanan futbolcular


France Football Magazine dergisi,her yıl en çok kazanan futbolcuların listesini yapıyor.Bu yıl en çok kazanan futbolcular;

1.Ünlü İngiliz futbolcu David Beckham.Yılda 31 Milyon Euro alıyor

2.Milanın yeni transferi Ronaldinho.Yılda 24,1 milyon Euro alıyor

3.Barcelona'lı Lionel Messi.Yılda 23 Milyon Euro alıyor.

Devamı: C.Ronaldo,Henry ve bir defans oyuncusu olan John Terry.

Düğün Şarkıcısı Müziği:Sakın Bir Söz Söyleme


Düğün Şarkıcısı;Kanal D dizilerinin sezon finalinden sonra en çok reytingi olan dizi.
Diziyi diğerlerinden ayıran özelliklerinden birisi sanırım 80 lerin popüler şarkılarından biri olan İntizar'ın Sakın Bir Söz Söyleme,Yüzüme Bakma Sakın diye devam eden parçası.Geçenlerde izlerken benim de hoşuma gitti,paylaşmak istedim.

boomp3.com

20 Temmuz 2008 Pazar

Yakından Kumanda ve Yüksel Aytuğ


Yakından Kumanda,Yüksel Aytuğ'un eskiden Vatan gazetesinde yazdığı,daha sonra da Sabah ın Günaydın ekine giden bir köşe yazı dizisidir.

Yüksel Aytuğ,köşesinde daha çok dizilerden ve televizyon programlarından bahsediyor.
Bazen anket düzenliyor,bazen oyuncuları ve yeni dizileri tanıtıyor.

Ayrıca Yüksek Aytuğ televizyon eleştiricisi olmadan önce,futbol eleştiricisi olduğundan nereye değiniceğini gayet iyi biliyor ki okuyucusu da epey var.

Kendimden biliyorum bir kere göz gezdirdim yazısına o günden beri sürekli okuyorum.Çok açıklayıcı ve hoş yazıları var tavsiye ederim...

Dip not: Yüksel Aytuğ'un yazılarını Burdanda okuyabilirsiniz!

17 Temmuz 2008 Perşembe

Cok Guzel Hareketler Bunlar Sineması


Yılmaz Erdoğan'ın sunumuyla,öğrencilerinin skeçlerini izlediğimiz Çok Güzel Hareketler bunlar sine oluyor.

Yaz tatiline giren Çok Güzel Hareketler Bunlar ekibi ileriye yönelik bir sinema yapacaklarını söylediler.Rayting rekorları kıran Çok Güzel Hareketler Bunlar'ın fikir babası ve sunucusu Yılmaz Erdoğan; "Bu çocukların hepsi kendi filmlerini yapmak istiyor dedi...

16 Temmuz 2008 Çarşamba

Online oyun Metin 2


Metin 2 kimilerine göre Kore,kimilerine göre Türk-Çin kökenli bir oyundur.
Metin 2 kullanıcıları Silkroad Online oyununu taklit ettiklerini söylüyorlar bir bakıma doğru çünkü oyunun grafikleri Silkroad Online ı andırıyor.
Metin 2'nin amacı diğer online oyunlardaki gibi görev yapıp,level atlamak.
Metin 2 ye kayıt olmak için Buraya Tıklayın!

Ağrı Dağına ilk çıkanlar


5137 metre yüksekliğiyle Avrupa’ nın ve Türkiyenin en yüksek dağı,doğunun güneşi olan Ağrı Dağı'na ilk tırmananlar;
Ağrı dağına bilimsel anlamda ilk tırmanış 1829 yılında Parrot tarafında gerçekleştirilmiş, Parrot’ yu, Antomonof (1834 ve 1845), Abich (1845), Wagner (1845), Şodsko (1850), Seymour (1856) ve Buryce (1876) izlemişlerdir.
Bölge halkı hala Ağrı Dağı'na tırmananın olmadığını düşünüyor ve inaniyorlar.

15 Temmuz 2008 Salı

Eskiden sildiginiz dosyaları geri getirmek


Yanlışlıkla önemli bir dosyanızı sildiniz ve geri getirmeye çalışıyorsunuz.Büyük ihtimalle başaramamışsınızdır.Ama Recuva adlı yazılımla geri dönüşüm kutusundan silinen bir dosyayı geri getirebilirsiniz.Bilmeniz gereken her şeyi, adım adım aşağıdaki videoda bulabilirsiniz.
Videoyu izlemek için tıklayın!

En Yasli Blogcu


Dünyanın en yaşlı blogcusu olarak bilinen Avustralyalı Olive Riley, hayata gözlerini yumdu.
Avustralyalı Olive Riley,1899 yılında doğmuş ve blog hayatına ilginçtir 107 yaşında başlamış,108 yaşında bitirmiş :) 1 yıl içerisinde bloguna toplam 77 yazı eklemiş.Yazıları genellikle içinde bulunduğu hayatla ilgili olsa da zaman zaman eski günlerden gelen hatıralarını da anlatan yazıları varmış.Dünya'nın en yaşlı blogcusu Oliver Riley'in bloguna Burdan gidebilirsiniz.

14 Temmuz 2008 Pazartesi

Max Payne filmi fragmanı

Max Payne;25 Haziran 2001 yılında önce Windows için çıkarılmış ardından Rockstar Games tarafından Microsoft Xbox ve Sony PlayStation 2 versiyonları yayınlanmıştır.
Şimdi ise Max Payne karekterinin filmi çıksın mı,çıksın mı diye tartışmalar yapılırken,filmin fragmanı internete sızdı.Buyrun Max Payne filminin fragmanını izleyin;

Aycan Alp kimdir?




1977 yılında Ağrı'nın Doğubeyazıt ilçesinde doğan bir yazardır.İlk,orta ve üniversite öğrenimini Ankara'da yapmıştır.2006 yılında düzenlenen TRT Arkası Yarın Oyunu Senaryo Yarışması'nda mansiyon kazanan yazarın,daha önce yayınlanmış Kıyamet Planı adlı bir kitabı vardır.Son kitabının ismi "Yükseklerin Tanrıları".Şu an bu kitabı okuyorum hoş bir kitap,Ağrı dağına tırmanan bir grup yerli ve yabancıların yaşadıklarını anlatıyor.

Mihmandar nedir?

Mihmandar Farsça bir kelime olup,lügatımızda anlamı;yol gösteren, rehberlik eden kişi demektir.Örneğin; Ağrı Dağı'na tırmanmak istiyen yabancılara eşlik eden,onlara yol gösteren kişidir mihmandar.Ayrıca Konya merkezde bir mahallenin adıdır.

Format Atarken F8 tuşu çalışmama sorunu


Format atarken sadece Mikrosoft Klavyelerinde bazen F8 e basamama sorunu oluyor.
Bunun nedeni ise "Flock" a yanlışlıkla basmanız.Bu tuşa basarsanız yukarıda olan f tuşları çalışmaz.Bu sorunu çözmek istiyorsanız tek bir kere "Flock" tuşuna basın.Daha sonra format atmaya devam edin.

Isırmayan Timsahlar




Timsahlar;en yırtıcı,en sevimsiz,en güçlü dişleri olan hayvanlardır.Hepsi insanları ısırır,öldürür diye biliriz.Ama bu tezin yanlış olduğunu Ayna adlı belgeselin sunucusu Saim Orhan açıkladı.Dilerseniz biraz detaya inelim.
Isırmayan timsahların bulunduğu yer bir Afrika ülkesi olan Gambia sınırlarındaki nehir.İnsanlara neden bu timsahlar ısırmıyor diye sorarsanız cevapları suyun kutsallığından dolayı olur.Su gerçekten kutsal mı değil mi bilinmez ama bu timsahların ısırmadığı bir gerçek.Bir de Gambia'da beyaz bir timsah görürseniz, çok çocuğunuz olurmuş.İlginc o zaman timsahların ısırmaması suyun azizliğinden olmasa gerek :)
Saim Orhan'ın dediğine göre;
Bu bölgede yasayan nil timsahları o kadar zararsız ki çok yağmur yağdığı zaman küçük gölü temizlemeye gelen köylüler timsahlarla iç içe gölün içinde dolaşıyorlar. Yağmur sularının taşıdığı pislikleri elleriyle kıyıya çeken köylülere su ana kadar hiç bir timsah dokunmamış. Köylülerle çok güzel arkadaşlık örneği sergileyen timsahlar adeta tarihte yaşananları yalanlarcasına davranıyorlar.İşte böyle :)
Bir de Gambia'da beyaz bir timsah görürseniz, çok çocuğunuz olurmuş.İlginc o zaman timsahların ısırmaması suyun azizliğinden olmasa gerek :)

13 Temmuz 2008 Pazar

Gmail den hesap alıp Msn yapmak

Gmail gerek kısa adıyla,gerekse 6 gb lık alanıyla en çok rağbet gören ve google güvencesi olan bir posta aracıdır.Artık siz de benim gibi hotmail.com dan sıkıldıysanız ve artık gmail.com diye hesap alıp,msn olarak kullanmak istiyorsanız bu videoyu izlemeniz lazım;
http://video.shiftdelete.net/animasyon/Gmail_-_msn_viewlet_swf.html

Bkm mutfak 2. bölümü aduket şarkısı

Aduket aslında Street Fighter adlı oyunda bir vuruş tekniğidir.Çok güzel hareketler bunlar ekibi adlarına yakışır bir şekilde şarkıya çevirip oynamışlar.Buyrun;

istenmeyen sitelere giris engellemek

Bilgisayarınızda istemediğiniz sitelere giriş yapılıyorsa ve siz de bundan şikayetçiyseniz yapacağınız çok kolay.

* Başlat
* Çalıştır
* C:\WINDOWS\system32\drivers\etc açın
* Hosts adlı bir klasör göreceksiniz.
* Klasörü açın ve istemediğiniz siteleri yazın.

12 Temmuz 2008 Cumartesi

HZ Muhammedin en çok sevdiği meyveler


Hz. Muhammed, "iç organları temizler" derken daha yüzyıllar öncesinde kavunun kanı temizleyici özelliğini anlatmış. Günümüzde Avrupa ve Amerika'da doktorlar tarafından yararları tescil edilen kavunun en önemli özelliği kandaki zehirli maddeleri atması.

Kavunu, İbni Sina ve Davudi Antaki gibi eski hekimler de övmüş ve faydalarını eserlerinde anlatmışlar. Kavunun yüzde doksanbeşini su oluşturur. A, B 1, C vitaminleri, meyve şekeri, selüloz, azotlu ve yağlı maddeler de var. Kavun gerek erkeğin, gerek kadının cildini tazeler, ona canlılık ve güzellik kazandırır. İsmi estetik tarihine geçen ünlü güzellerin ve artistlerin pek çoğu ciltlerindeki gerginlik ve tazeliği kavuna borçlu olduklarını söylerler.

ÖSS de şampiyon olanlar

ÖSS sonuçları dün açıklandı bakalım ilkler kimler?
ÖSS 2008 sonucuna göre tüm puan türlerinde 6 aday birinci oldu. Yarımağan'ın verdiği bilgilere göre;

Eşit Ağırlık 1, Sözel 1, Sayısal 1 puan türlerinde birinciliği Ankara Atatürk Anadolu Lisesi'nden Fırat Cem;

Eşit Ağırlık 2, Sözel 2 puan türlerinde birinciliği Tuzla Vehbi Koç Vakfı Koç Özel Lisesi'nden Çağrı Berk Onuk;

Sayısal 2 puan türünde ise Özel Fatih Fen Lisesi'nden Orkun Bildir elde etti.

YDS'de, Almancada İstanbul Lisesi'nden Mehmet Burak Soysal, Fransızcada Melis Gülboy Laebens, İngilizcede Tuzla Vehbi Koç Vakfı Koç Özel Lisesi'nden Oğuzhan Atay birinci oldu.

ÖSS puan türlerine göre ilk üçe giren adaylar ve puanları şöyle:

EŞİT AĞIRLIK

Eşit Ağırlık 1: Birinci Fırat Cem Yücel-Ankara Atatürk Anadolu Lisesi-300 Puan,

Eşit Ağırlık 1: İkinci, Ayşe Betül Uslu-Özel Çağ Fatih Fen Lisesi-298.878 puan, Mehmet Canver-Bornova Anadolu Lisesi-298.878 puan,


Eşit Ağırlık 2: Birinci, Çağrı Berk Onuk-Tuzla Vehbi Koç Vakfı Koç Özel Lisesi 300 puan,

Eşit Ağırlık 2: İkinci, Oğuzhan Atay-Tuzla Vehbi Koç Koç Özel Lisesi-299.455 puan,

Eşit Ağırlık 2: Üçüncü, Salih Keçoğlu-Özel Amerikan Robert Lisesi-297.308 puan,

SAYISAL

Sayısal 1: Birinci, Fırat Cem Yücel-Ankara Atatürk Anadolu Lisesi-300 puan,

Sayısal 1: İkinci, Ayşe Betül Uslu-Özel Çağ Fatih Fen Lisesi-299.185 puan, Mehmet Canver-Bornova Anadolu Lisesi-299.185 puan,


Sayısal 2: Birinci, Orkun Bildir-Özel Fatih Fen Lisesi-300 puan,

Sayısal 2: İkinci, Samet Karakülah-Kırşehir Prof. Dr. İlhan Kılıçözlü Fen Lisesi-299.993 puan, Ömürcan Kumtepe-Ankara Atatürk Anadolu Lisesi-299.993 puan,

SÖZEL

Sözel 1: Birinci, Fırat Cem Yücel-Ankara Atatürk Anadolu Lisesi-300 puan,

Sözel 1: İkinci, Ayşe Betül Uslu-Özel Çağ Fatih Fen Lisesi-297.556 puan, Mehmet Canver-Bornova Anadolu Lisesi-297.556 puan,

Sözel 2: Birinci, Çağrı Berk Onuk-Tuzla Vehbi Koç Vakfı Koç Özel Lisesi-300 puan,

Sözel 2: İkinci, Çağrı Sert-İstanbul Galatasaray Lisesi-299.113 puan,

Sözel 2: Üçüncü, Murat Ahıskalı-İstanbul Köy Hizmetleri Anadolu Lisesi-295.681 puan.''

YABANCI DİL

ÖSS Dil puan türünde 300'er puan alan İstanbul Lisesi'nden Mehmet Burak Soysal (Almanca), İstanbul Lisesi'nden Melis Gülbo Laebens (Fransızca), Tuzla Vehbi Koç Vakfı Koç Özel Lisesi'nden Oğuzhan Atay (İngilizce) birinci oldular.

ÖSS 2008 sonuçlarına göre derece alan Çağrı Berk Onuk, Çağrı Sert ve Murat Ahıskalı'nın geçen yıl da ÖSS'ye girerek derece aldıkları öğrenildi.

10 Temmuz 2008 Perşembe

OKS 2008 Sonuclari

Evet büyük gün geldi çattı büyük kabus OKS yani Orta Öğretim Kurumlar sınavının sonuçları bu sabah itibariye 10.20 de açıklandı.Bu yıl son sınav olduğundan sorular kolaydı,dolayısıyla dereceye girecek öğrenci sayısı bir den fazla olabilir.
Oks sonuçlarını öğrenmek için Buraya Tıklayın!

Klimanin Zararlari


Hayatımıza ilk defa yüzyıl önce giren klimalar şimdi alternativi olmayan aletlerin başında geliyor.Hele yazın ortasındaysak...Evlerde,iş yerlerinde ve arabalarda hiç vazgeçemiyoruz.Peki vazgeçemediğimiz klimaların zararlı olduğunu biliyor muydunuz? Klimanın zararları;

* Alerjik zatürree
* Klima ateşi
* Klima çarpması :D

Benim Annem Dans Edemez Yarismasi


Show Tv ekranlarına yeni bir yarışma geliyor.Adı "Benim Annem Dans Edemez" bu yarışmada 10 profesyönel dansçı yarışıyor,fakat bunlar anne ya da babalarının da yarışmaya katılacaklarını bilmiyor,daha sonra öğreniyorlar.Bu yarışmada ödül 100.000 YTL.Sadece dans ederek 100.000 ytl nin sahibi olabilirler.
Yarışmacılar;
Tuba İldiz – Ali İldiz
Sinem Tombul – Devran Aslanoğlu
Melis Öztürk – Sulhi Baybar
Duygu Kaya – Metin Kaya
Hande Aydın - Kenan Aydın
Bertan Arın - Seher Koçak
Görkem Büyükkahraman – Fikriye Büyükkahraman
Ümit Küçükşahin – Namigar Küçükşahin
Ferhat Uçar – Nesrin Uçar
Muratcan Mertel – Handan Mertel
Haftalarca stüdyoda ter dökecek ve sabır ve anlayışla birbirlerine destek olacaklar…
Ayrıca Süpriz jüri üyeleri ve sunucular programa renk katacak…
Benim Annem Dans Edemez 18 Temmuz Cuma akşamı saat: 21.15’te

Youtube nin yasak oldugu ulkeler ve nedenleri


Youtube'a Türkiye'de Şubat 2008 den itibaren Atatürk'e hakaretten dolayı erişim engellenmişti.Peki başka hangi ülkelerde erişim engellendi ve nedenleri nelerdi?

* Listenin birinci sırasında Brezilya yer alıyor.Sex'in yemek yercesine yapıldığı ülke olan Brezilya'da youtube un kapatılma nedeni erotik videolar.
* Brezilya'yı İran takip ediyor.Şeriatla yönetilen ülke İran'da youtube un kapatılma sebebi ise dini bozmaları.
* Tayland'da kapatılma nedeni açıklanmıyor.
* Birleşik Arap Emirlikleri’nde ise Youtube’un kapanma nedeni “ülkenin kültürel, dini ve politik değerlerine karşı olması.

9 Temmuz 2008 Çarşamba

Ucretsiz Blog Kurma


Ücretsiz blog kurmak için epeyce alternatif site var.En güveniliri ise Google'a ait olan Blogger.Peki nasıl ücretsiz blog kurabiliriz?
* Önce bir Google Gmail hesabınız olması lazım hemen bir gmail hesabı alın.
* Ardından www.blogger.com a girin
* Google hesabınızı ve şifrenizi girin
* Blog oluştura tıklayın.
* Blog başlığı yazan yere blogunuzun başlığını yazın.
* Blog Adresi yazan yere blogunuzun adresini yazacaksınız örneğin; mehmetkemal.blogspot.com
* Kelime doğrulamasını yapın
* Devam ede basın.
* Kendinize bir şablon seçin.( Sitenizin görünüşü)
* Son olarak bloglamaya başlayına basın ve artık blogunuzu yazın...

8 Temmuz 2008 Salı

Hurriyet Gazetesinin Sahibi Rahmi Koc mu?


Gerçi rivayet suyunun suyunun suyu kabilinden ücüncü elden dillendirilen bir iddia ama Türk medya dünyasında ses getirecek kadar ilginç bir itham:
Doğu Perinçek, Aydın Doğan'ın Veli Küçük aleyhine Milliyet gazetesinde haber yapmamaya gayret edeceğini; ama Radikal'e karışamayacağını, Hürriyet gazetesi her ne kadar benim gözükse de aslında Rahmi Koç'un dediğini Tuncay Güney'e anlattı.

Şu anda Kanada'da yaşayan Tuncay Güney, 2001 yılında İstanbul Emniyeti Organize Suçlar Şube Müdürlüğü'nde verdiği ifadesinde, Doğu Perinçek'in kendisine, "Aydın Doğan, Hürriyet gazetesi her ne kadar benim gözükse de aslında Rahmi Koç'un" dediğini anlattı.

Aksiyon dergisinin haberine göre, verdiği ifadelerle Ergenekon Terör Örgütü'nün şifrelerini polis kayıtlarına ilk kez geçiren Tuncay Güney, 3 Şubat 2001'de 'dolandırıcılık ve sahtecilik' iddialarıyla Asayiş Şube Müdürlüğünce gözaltına alındı, organize suç örgütlerine ilişkin beyanları üzerine soruşturma genişletildi. Bir video kasetine çekilen konuşmasıyla Tuncay Güney, şu anda Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklu bulunan emekli Tuğgeneral Veli Küçük'ün eski mutemedi olarak âdeta örgütün şifrelerini polisin elini verdi.

Eto'o nun ilginc şartı!


Fenerbahçe resmi internet sitesinde Emre'den sonra Eto'o yu da transfer edeceklerini duyurdu.Sadece 27 milyon euro nun sözkonusu olduğu bu transferde Eto'o nun ilginç şartı ise Fotomaç'ın sponsor olması.

7 Temmuz 2008 Pazartesi

Sigara icmek haram mı?,sigara içmek harammıdır,sigara içmek günahmı


Allah canımızı,o na kulluk edelim diye vermiştir.Bu canı yalnız kendisi alır.İntihar eden bir kişi Allah'ın verdiği canı kendi aldı sayılıyor.
Biz de sigara içerken canımızı yavaş yavaş alıyoruz.Yani intihar eden bir kişi nasıl Allah'ın dediğini yapmıyorsa,sigara içen kişi de Allah'ın dediğini yapmıyor sayılır.Sonuç sigara günah ve mekruhtur.

Mavinefes,mavinenfes,mavi nefes


Mavinefes;yeni albümlerin tanıtıldığı,dinlendiği bir wordpress alt yapılı sitedir.Sahibi İlyas Açıkgöz'dür.Site 1 seneden fazladır var.Sitenin Sloganı: Hayata Dair Her şey! Hoş bir site,fakat şu an sandboxta umarım yakında çıkar.Arada sırada mavinefes.com a girilmiyor bunun sebebi ise serverin yoğun olması,yani siteye bir çok kişi girdiğinden host bunu kaldıramıyor.

6 Temmuz 2008 Pazar

Star Tv Sampiyonlar Ligi Sifre


Fifa 2006 Dünya Kupası Kanal 1 de veriliyordu ve şifreliydi.Bunun şifrelerini kırma yöntemleri de vardı.Daha sonra 2008 senesine geldik EURO 2008 yine şifrelendi.Bunlar uefa nın kendi kararlarıydı,fakat bu seneki karar DSMART tan.Yani Star Tv şampiyonlar ligi maçları artık şifreli.Buyrun konu hakkında DSMART ın yaptığı açıklamayı okuyun.
Doğan TV de, Türkiye haklarına Star Tv için 2012 yılına kadar sahip olduğu Şampiyonlar Ligi karşılaşmalarında, “Geo Blocking” (bölgesel sınırlama) adı verilen bu sınırlamayı saygı ile karşılamış, bu nedenle söz konusu karşılaşmaları BISS sistemiyle şifreleyerek yayınlamaya karar vermiştir.
D-Smart kullanıcıları da yayınları sorunsuz izleyebilecektir.
Artık ya şifreyi kırdıracak,ya da DSMART alacaksınız.

Pornhub a girme,Pornhuba giris yöntemi

Bu özet kullanılabilir değil. Yayını görüntülemek için lütfen burayı tıklayın.

5 Temmuz 2008 Cumartesi

Nihat Kayveci Çocuklara Futbol Dersleri Veriyor

İspanya Ligi'ndeki gururumuz Nihat Kahveci'nin gol vuruşları, UEFA tarafından minik futbolculara ders olarak gösterildi. UEFA'nın resmi internet sitesinde gol vuruşlarının sırrını anlatan bir videosu yayına konan Nihat Kahveci'nin yanısıra, Portekizli Quaresma çalım, Brezilyalı Kaka da pas dersi veriyorlar. 4 dakika 45 saniye süren 'Yıldızların becerileri' isimli videoda Nihat'ın İspanyolca açıklamaları İngilizce alt yazılı olarak yayınlanıyor. Milli futbolcumuzun Çek Cumhuriyeti'ne attığı gollerle başlayan klip, daha sonra gol vuruşlarının tekniğini anlattığı görüntülerle devam ediyor. Her golcünün değişik bir stili olduğunu ve kendisinin gol vuruşlarında en önemli şeyin denge ile hız olduğunu söyleyen Nihat, minik futbolculara şu 3 tavsiyede bulunuyor: "Önce kendinize inanacaksınız. Sonra çok çalışacaksınız ve her zaman bugünü ve yarını düşüneceksiniz. Çünkü futbolda dün yoktur."

Beden Eğitimi Öğretmeni Maaşı,Öğretmen Maaşları,Beden Eğitimi Öğretmenliği


Beden Eğitimi öğretmenliği ülkemizde en kıyak meslek olarak gösteriliyor.Bence de aynen öyle çünkü;
Sabah kalk bir kaç ders işle sağo dön,sola dön bitti.
Temmuz da tatile çık.(Bütünlemeye kalan öğrencilerin sınavları için Temmuz) eğer Ağrı,Muş,Ardahan gibi Doğu illerindeyseniz bir kaç maç hakemliği yapın ordan da bir miktar para alın.Başka ne olsun ki?
Beden eğitimi öğretmenliğinin maaşına gelirsek.Her öğretmenin maaşı resmi olarak aynı.Yani 1.217 Ytl...Daha da yükseleceği söyleniyor.Aşağıda memur maaşları hakkında bir grafik var inceliyebilir,resme bir kere tıklıyarak tam ekran yapabilirsiniz.

2 Temmuz 2008 Çarşamba

İstanbulda en çok depremden etkilenecek yerler

Celal Şengör’e göre birkaç yıl içinde İstanbul’da 7.6’lık deprem olacak ve en çok sahil şeridini sallayacak. Moda, Fenerbahçe ve Üsküdar depremi 8 şiddetinde yaşayacak
Evet işte böyle...Yakın zamanda deprem bekleniyormuş.İnşaalallah can kaybı olmaz,ama böyle şiddetli bir depremle İstanbul yerlebir olur.Peki en çok hangi mahalle ve semtler etkilenecek?

Gölcük depremini İstanbul’da sahil alanlarında yaşayan İstanbullular, 6 şiddetinde hissetti, bu depremi sahil ve sahile yakın yerleşim alanlarında olanların 8 şiddetinde hissetmesi bekleniyor. En büyük zararın sahilden başlayıp kuzeye doğru azalacağını biliyoruz. Kırılması beklenen fayın karaya en yakın noktası Yeşilköy’e 8.5 kilometre uzaklığında. 7.6 büyüklüğünde olması beklenen deprem, İstanbul sahilini 8 ile 9 şiddeti arasında sallayacak. En büyük şiddet toplanması Tuzla ve Yeşilköy’de olacak. İkisi de 9’u geçecek. 10 şiddetinde sallanacak.

1 Temmuz 2008 Salı

Elektriğin faturası yine halka kesildi!


Arzda yaşanan açık nedeniyle 1 Temmuz 2008 den itibaren elektriklere %12.7 zam gelmiş bulunmakta.Anlıyacağınız elektriğin faturası halka kesildi.Öte yandan 1 Haziran’da yapılan zammın ihtiyacı tam olarak karşılamadığından dolayı Doğalgaza da zam yapılacak.